קאנלה דה בורדו הוא מאפה מיוחד במינו המגיע אלינו הישר מחבל בורדו הצרפתי, המראה של עוגה קטנה ופשוטה מול הטעם והעושר שבה יבלבל את רוב האורחים.

הקאנלה עשוי מבלילה נוזלית, בדומה לבלילת פנקייק, כאשר במהלך אפייה ארוכה הופכת הבלילה לעוגה בעלת פנים רך ונימוח כפודינג, העטוף בשכבה קריספית וקרמלית שמתפצחת בפה בטירוף חושים.

ההכנה שלו פשוטה ביותר, אבל דורשת סבלנות אין קץ…. בעצם רק יומיים, בטוחה שתעמדו בהם בגבורה. דבר נוסף חשוב הוא תבניות ה-Cannele המיוחדות והפרחוניות שהקנו למאפה את שמו. מדובר בתבניות עשויות נחושת השומרות על החום במהלך האפייה ומאפשרות היווצרות של קרום קריספי במיוחד. גם תבניות סיליקון פשוטות יצליחו לספק לכם תוצר לא רע בכלל

מצרכים

880 גרם חלב
60 גרם חמאה
530 גרם סוכר
235 גרם קמח
200 גרם ביצים שלמות
50 גרם רום
1 גרם אבקת וניל

אופן ההכנה

  1. בסיר שוקלים 600 גרם חלב יחד עם החמאה ומביאים לרתיחה.
  2. בקערה גדולה שוקלים ביצים, סוכר, קמח ווניל יחד וטורפים היטב.
  3. מוסיפים את החלב הרותח בהדרגה תוך ערבוב מתמיד של המסה. לאחר הוספת כל החלב אל התערובת מסננים את המסה לקופסא ומוסיפים 280 גרם חלב קר ורום.
  4. שומרים לילה במקרר.

אפיה 

  1. משמנים היטב תבניות לקאנלה דה בורדו בחמאה רכה וממלאים אותן במסה עד כ-1 ס"מ לפני הסוף (כ-70 גרם).
  2. אופים את הקאנלה 15 דקות ב-230 מעלות ולאחר מכן שעה נוספת על 170 מעלות.
  3. הופכים את הקאנלה על רשת מיד עם תום האפייה ומשחררים אותן, ומחכים לצינון מוחלט של המאפה על מנת לקבל מרקם קריספי חיצוני.

מומלץ לאכול הכל כבר באותו היום. ככל הנראה שזה יקרה גם אם במקור התכוונתם לשמור קצת למחר….

Print Friendly, PDF & Email