מצרכים
נתח צ'אך (כ-1.5קילו)
בריין 3%, בכמות שתספיק לכיסוי הנתח
ראב סצ'ואן קפה
דבשסמי
אופן ההכנה
- מכניסים את נתח הצ'אך לבריין 3% בתוך כלי סגור למשך שבעה ימים.
- מוציאים מהנוזל, מייבשים היטב ומפזרים ראב סצ'ואן קפה מכל הצדדים.
- מכניסים למעשנה על חום של 120 מעלות משך 5 שעות.
- מקררים, פורסים דק ואוכלים בתוך לחמניה עם רוטב דבשסמי וצ'ילי ירוק. או ככה בלי כלום.
הטיפ שלנו:
השרייה בבריין (תערובת של מים ומלח בריכוזים משתנים) גורמת לכך שהבשר יכול לאגור בתוכו מים ותוספת זו מפצה על אובדן חלק מהנוזלים במהלך הבישול. כתוצאה מכך, הבשר יהיה עסיסי יותר.