מצרכים

400 מ"ל חלב
30 מ"ל וויסקי
חמישה חלמונים
100 גרם סוכר
200 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  1. בסיר עם תחתית עבה מביאים את החלב לסף רתיחה.
  2. במקביל, בקערה נפרדת מערבבים חלמונים וסוכר.
  3. כשהחלב על סף רתיחה מבצעים השוואת טמפרטורות עם תערובת החלמונים .
    השוואת טמפרטורות: תוך כדי ערבוב נמרץ מוסיפים מהחלב הרותח אל תערובת החלמונים לאט לאט. פעולת הערבוב הנמרצת חשובה על מנת שהחלמונים לא יתבשלו במגע עם החלב הרותח.
  4. מחזירים את התערובת אל הסיר וממשיכים לבשל על אש בינונית עד להסמכה בטמפרטורה של 84 מעלות.
  5. מסננים את הרוטב מעל השוקולד, ממתינים כדקה, מוסיפים את הוויסקי ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מצננים שעה בטמפרטורת החדר.
  6. לאחר הצינון, מקציפים את השמנת לקצפת רכה ומקפלים אל תערובת השוקולד.
  7. מעבירים את המוס לכוסות הגשה ומצננים למשך לילה.

הטיפ שלנו:
אחרי לילה אחד במקרר, טעמי הוויסקי מודגשים יותר.

Print Friendly, PDF & Email