מצרכים
400 מ"ל חלב
30 מ"ל וויסקי
חמישה חלמונים
100 גרם סוכר
200 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- בסיר עם תחתית עבה מביאים את החלב לסף רתיחה.
- במקביל, בקערה נפרדת מערבבים חלמונים וסוכר.
- כשהחלב על סף רתיחה מבצעים השוואת טמפרטורות עם תערובת החלמונים .
השוואת טמפרטורות: תוך כדי ערבוב נמרץ מוסיפים מהחלב הרותח אל תערובת החלמונים לאט לאט. פעולת הערבוב הנמרצת חשובה על מנת שהחלמונים לא יתבשלו במגע עם החלב הרותח. - מחזירים את התערובת אל הסיר וממשיכים לבשל על אש בינונית עד להסמכה בטמפרטורה של 84 מעלות.
- מסננים את הרוטב מעל השוקולד, ממתינים כדקה, מוסיפים את הוויסקי ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מצננים שעה בטמפרטורת החדר.
- לאחר הצינון, מקציפים את השמנת לקצפת רכה ומקפלים אל תערובת השוקולד.
- מעבירים את המוס לכוסות הגשה ומצננים למשך לילה.
הטיפ שלנו:
אחרי לילה אחד במקרר, טעמי הוויסקי מודגשים יותר.